Over Asito

In 1952 is Asito opgericht door voormalig land-machtofficier Joop van Riemsdijk. In Almelo was op dat moment al een schoonmaakbedrijf actief. Van Riemsdijk ging op zoek naar een naam die mensen deed denken aan de bestaande aanbieder, maar bovenaan in de telefoongids stond. Zo is ASITO geboren. Alle Stof In Twente Opruimen. Nu had hij een naam die meteen al bekend in de oren klonk en de lading perfect dekte. Vanuit de slaapkamer bij zijn schoonouders thuis begon Van Riemsdijk te bouwen aan zijn bedrijf.

Al snel dekte de naam de lading niet meer. Asito breidde zich uit buiten Twente. Vandaar dat we nu zeggen: Alle Stof In Tempo Opruimen. Inmiddels heeft Monique van Riemsdijk haar vader opgevolgd als eigenaresse van Asito. Met bijna 100 vestigingen is Asito de tweede grootste schoonmaakorganisatie in Nederland. Circa 11.000 schoonmaakkrachten werken dagelijks aan het schoonhouden van honderdduizenden kan- toren, fabrieken, bussen, evenementenhallen, bungalowparken, treinen, zorginstellingen, hotels en zelfs vliegtuigen.

A-FACTOR

Eén ding is niet veranderd. Asito is en blijft een echt familiebedrijf. De oudgedienden bij Asito spreken over de A-factor. De Asito- factor. Dit betekent niet alleen een goed gevoel bij de organisatie, maar ook trots zijn op het schoonmaakvak.

De ultieme A-factor kwam naar boven bij Asito’s Next Top Model, een verkiezing van schoonmaakkrachten die de A-factor als beste naar buiten brengen. Mensen die goed zijn in hun vak en er trots op zijn. Deze men- sen dragen Asito uit. Vandaar dat zij onze brochurelijn sieren in plaats van professionele modellen. Want het gaat bij Asito om mensen. Onze 11.000 schoon-maakkrachten zijn ons kapitaal. Zij zorgen ervoor dat al onze klanten elke ochtend weer aan het werk kunnen.